Віск є продуктом, який виробляють бджоли, завдяки властивостям своїх воскових залоз. Саме тому він має більшу цінність, його використовують при виробництві лікарських препаратів, косметики, харчової промисловості.
А так само його в основному використовують для виробництва вощини. У виробництві вощини дуже важливо використовувати якісний віск. Він повинен мати певний коефіцієнт твердості, який відповідає ДСТУ. Найбільший коефіцієнт твердості має забрусный віск, його збирають з верхніх кришечок, якими бджоли запечатують стільники, після того як заллють туди нектар. Такий сорт набагато дорожче, ніж інші, він вважається найбільш чистим і корисним. Його купують для виробництва косметики і лікарських препаратів.
Віск, який отримують перетопкой старих сот, вважається трохи гірше за якістю, його коефіцієнт твердості залежить від способу витоплення. Якщо його отримали шляхом перетоплення сот з використанням сонячної воскотопки, то його якості будуть на порядок вище того, який отримано вытопкой в паровій або водяний воскотопке. Після перетоплення його обов'язково потрібно процідити і відстояти, пропустити через фільтр, що б прибрати з неї все сміття.
Основні атрибути | |
---|---|
Виробник | Бджолопродукти |
Країна виробник | Україна |
Розмір | 50 |
- Ціна: 170 ₴